Bir darbenin ses kaydı

31 Mart Olayı diye bilinen vakanın ses kaydıdır. Ses kaydındaki kişi Mahmut Şevket Paşa'dır.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Korkunç bir ses kaydı.. Vatana özgürlük getireceğiz diye meşru idareyi gayrimeşru eşkiyalık yöntemleriyle yıkanlar bu halka eşi benzeri görülmemiş bir baskı ve istibdat rejimi uyguladılar.. Peki şimdi onlardan herhangibirini görebiliyor musunuz?
Adsız dedi ki…
O günden bugüne değişen hiç bir şey yok. Herşey aynı. Kurtarıcılar kurtarmaya devam ediyor. Kurtarırken fazla sevip öldürüyorlar.
Adsız dedi ki…
Ne saçmalıyorsun sen benim tarih bilmez, merak etmez, okumaz , anlamaz sorgulamaz arkadaşım...
Adsız dedi ki…
Belimizin niye doğrulmadığı belli, kim irticacı burada acıkca goruyoruz..
Adsız dedi ki…
ergenekonun temeli işte bu paşalara dayanıyo...
Adsız dedi ki…
"31 Mart Olayı diye bilinen ve Sultan II. Abdülhamid'e karşı düzenlenen darbenin ses kaydıdır. Ses kaydındaki kişi Mahmut Şevket Paşa'dır." demişsiniz.

'31 Mart Olayı' Meşrutiyet'e karşı bir isyandır. Mahmut Şevket Paşa'nın komutasındaki Hareket Ordusu isyanı bastırmak için İstanbula gitmiştir.
Adsız dedi ki…
31 Martçılar durdurulmasa çok çoğulcu, demokratik liberal bir rejim kurulacaktı değil mi?
Adsız dedi ki…
Baykuş ve İnsan kıyafetindeki Canavar diye hitap edilen kişi kim?
Adsız dedi ki…
en azından o zamanki insanlar vatan için samimi duygular besliyorlarmış ve dürüstlermiş.inanılan bir amaç uğruna hep böyle olunmalı.
Adsız dedi ki…
Baykuş diye bahsedilen şahıs Sultan II. Abdülhamit'dir.31 mart olayı tam anlamıyla bir ergenekon hikayesidir. İttahat ve terrakki'nin Abdülhamit'den kurtulma operasyonudur.

Milletin bu olayı iyi incelemesi, öğrenmesi ve ders çıkarması lazım.
Adsız dedi ki…
^^ KULA KULLUK EDENE YAZIKLAR OLSUN^^ ASIL MESELE BU
Adsız dedi ki…
nedense hep millet sırat köprüsünün ortasında kalıyor bu ne iş.
Adsız dedi ki…
bu konuşan yaratık ruhunu yabancılara satmış belliki!!
Adsız dedi ki…
konuşan ruhunu sattı fakat ıı.abdülhamite karşı olanlar ölmeden önce hepsi bir bir pişman olmuştur mesela buna örnek olarak m.akif başlarda abdülhamiti sevmez eleştirirdi fakat sonra yaşadığı bir olaydan sonra 180 derece dönmüştür
Adsız dedi ki…
ben deniz
you tube da mahmut şevket paşa nın ses kaydını gördüm. Şu koca padişaha baykuş diyiyor. Japonya ya robot hediye eden padişaha, Abdulhamid Han'a...Ama herhalde BAYKUŞ kendisi olmalı ki millet kayda değer bir icraatını göremeden (plak doldurarak ötmek! hariç) bir icraatını göremeden bu alemden ayrıldı. "Kazara bir sapan taşı bir altın kaseye deyse, ne kıymetten düşer kase ne kıymeti artar taşın" Paşayı protesto ediyorum.
Adsız dedi ki…
vatan haini alçak mahmut şevket paşa milletin namusunu ve tarihini lekeleyen sizin gibi satılmış cuntacılar, ergenekonculardı... Ergenenkonun 90- 95 sene önceki hali...
Adsız dedi ki…
Bu kaydın Mahmut Şevket Paşa'ya ait olduğunu sanmıyorum. 31 Mart vakası sebebiyle attığı nutuk (Herhalde Hareket Ordusu'na hitaben) daha sonra bir başkası tarafından plağa okunmuşa benziyor.
RIza Tevfik,Selim Sırrı İttihatcıların ve 31 Mart Vakasında kilit rolü oynayan iki kişi.Rıza TEvfik'in Abdülhamit'in Ruhaniyetinden İstimdat şiiri pismanliğını gözler önüne seriyor.Ayrıca ölümünden öncehasta yatagından Avukat Abdurrahman Şeref LAÇ'a verdigi resmi ifade:
"Ben bu şiiri Türk milletine hakaret kasdiyle degil tamamıyle aksi olarak Türk milletini ölüme göturen bir zumreyi teşhir ve Abdulhamit Han'a edilen iftiraları tesbit gayesiyle yazdım.31 Mart vakasını tertipledigi isnadı altında tahtından alaşağı edilen büyük hukumdar,bu isnatla sade iftiraların degil tertiplerin de en hainine hedef tutulmustur.31 Mart'i tertipleyen ittihatcilar ve bu ise memur edilenler arasinda bizzat BEN varım!31 Maart'i kıskırtma ve körükleme isini Selim Sırrı(TArcan) ile Riza Tevfik idare etti.Hasta yatagimdan soyledigim bu sozlere tarih kulagını kabartsın!!!"

Tarih padisahı çoktaaan akladı!..
Adsız dedi ki…
Harbiyedeki Askeri müzede Bu zat a büyük bir alan ayrılmasına rağmen
MIT i ve IRA yı kuran arabistanlı Lawrenci alt etmiş Eşref Sencer Kuşçubaşı , Albay Celal Dora ve Hamidiye Zırhlısı ve komutanı Rauf Orbay , Topal Osman Çerkes Ethem gibi kahramanlardan bahis olmaması birçok şeyi açıklamaktadır !...